Freedom Singers - Benefietconcert

Datum 22-09-2018
Tijd 19:00 uur
Plaats Podiumzaal

GENEMUIDEN - Op zaterdagavond 22 september aanstaande zullen de oud-leden van gospelgroep “The Freedom Singers” een benefietconcert geven in d’Overtoom. De gospelgroep was in de jaren zeventig van de vorige eeuw een begrip in de Nederlandse gospelwereld. Onder leiding van dirigent Wolfried Kaper werkte de zanggroep mee aan talloze kerkdiensten en evenementen, waarbij vaak werd samengewerkt met gospelzangeres Truus Simons.
Naar aanleiding van de zeer geslaagde koorreünie in 2015 kwam Wolfried Kaper met het idee om een benefietconcert te organiseren voor een kinderziekenhuis in Suriname dat door Truus Simons wordt gesteund. Wolfried: “Truus en haar man wonen tegenwoordig weer in Suriname. Ik hoorde dat Truus Simons heel veel doet voor kinderen van HIV-besmette moeders in Paramaribo. Deze kinderen worden veelal aan hun lot overgelaten. Toen ik de reünie-organisatoren benaderde voor een benefietconcert, waren die direct enthousiast!
Inmiddels heeft zich al een groot aantal voormalige Freedomsingers opgegeven om te zingen voor het goede doel. Natuurlijk is het ook de bedoeling om er net als in 2015 een gezellig weerzien met medezangers en hun aanhang van te maken. ’s Middags wordt er ouderwets geoefend en ’s avonds volgt het concert.” Freedomsingers die zich nog niet hebben aangemeld, wordt verzocht dit z.s.m. te doen.
Het organisatiecomité bestaat naast Wolfried Kaper uit Margriet van Dijk, Stijntje Heutink, Bert Hoekman, Gijs van Dalfsen, Wim van Dalfsen en Reinier van de Pol.
Informatie is te krijgen via g.vandalfsen@icloud.com.

meer agenda →

Agenda →  Wat is er te doen

01 | 03 | 2019 Faber, de Jong en Jerry09 | 03 | 2019 Rock Evening09 | 03 | 2019 Rock Evening12 | 03 | 2019 Medisch Sportspreekuur30 | 03 | 2019 SCEG's Jamsessie

MEER AGENDA → 

WEEKPROGRAMMA → 

Verhuur →  Bekijk de zalen

d'Overtoom Genemuiden

Activiteiten in beeld → Uitgelichte albums

WELKOM IN D'OVERTOOM

Welkom in het oudste Kulturhus van Nederland! Al in 1968 werd Stichting Verenigingsgebouw Genemuiden opgericht, waarna de bouw van de originele Overtoom in 1969 compleet was. Vanuit de gemeenschap was er namelijk vraag naar een ruimte voor het verenigingsleven, binnensport en cultuur. Een groot aantal besturen van allerlei verenigingen en clubs sloeg de handen ineen en het resultaat was d'Overtoom! Het verenigingsleven bloeide en groeide; momenteel maken meer dan 50 clubs en verenigingen gebruik van de zalen in d'Overtoom! Wij vinden het belangrijk dat er voor elk wat wils is, het gebouw is voor iedereen! Loop eens binnen; wij zijn alle werkdagen geopend en vanaf 18.00 bent u welkom in onze gezellige kantine. Heeft u een idee voor een evenement of activiteit; We horen het graag, want d'Overtoom staat voor verbinden!