Faber, de Jong en Jerry

Datum 01-03-2019
Tijd 20:00 uur
Plaats Kantine/Café

FABER & DE JONG: DE AVOND VAN HET GELUK
Op vrijdag 1 maart om 20.30 uur presenteert het SCEG 'De avond van het geluk' door Faber & De Jong. Gitarist Steven Faber en de Hasselter dichter Casper de Jong brengen een humoristisch en soms ontroerend programma over de liefde (“We zijn het eens, het is gedoe”) en de zin en onzin van het leven. Speciale gast bij dit optreden is Jerry Hoekman, veelzijdig muzikant uit Genemuiden.

Rode draad in het programma is de zoektocht naar geluk. Voor Casper de Jong is het geluk te vinden in gewone, dagelijkse dingen, zoals wandelen over de dijk langs het Zwarte Water, de eerste kieviten in het voorjaar, een pilsje bij café De Zon. Ook vertelt hij over de tragische ondergang van zijn zeilschip De Capitanio op het Zwarte Meer: “Een dichter is geen kapitein en kan ook beter geen bootje kopen. Want wie in staat is op een rivier in zeven sloten tegelijk te lopen, heeft weinig aan zijn woordenschat”.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en bij SCEG 

Faber & De Jong traden eerder op bij het Genemusiment, W.G. van der Hulst in Hasselt, Zwolle Unlimited, Amnesty Write for Rights, Gast in Zutphen en in diverse theaters, huiskamers, boekhandels en bibliotheken.

In september presenteerde Casper in het Perrontheater in Zwolle zijn laatste gedichtenbundel 'De dag dat ik gelukkig werd'. Over deze bundel schreef Ingmar Heytze: “Kan ook bij de lezer geluksgevoelens teweegbrengen”. U bent dus gewaarschuwd!

Voor meer informatie en een aantal verrassende filmpjes: Faber en de Jong

meer agenda →

Agenda →  Wat is er te doen

01 | 03 | 2019 Faber, de Jong en Jerry09 | 03 | 2019 Rock Evening09 | 03 | 2019 Rock Evening12 | 03 | 2019 Medisch Sportspreekuur30 | 03 | 2019 SCEG's Jamsessie

MEER AGENDA → 

WEEKPROGRAMMA → 

Verhuur →  Bekijk de zalen

d'Overtoom Genemuiden

Activiteiten in beeld → Uitgelichte albums

WELKOM IN D'OVERTOOM

Welkom in het oudste Kulturhus van Nederland! Al in 1968 werd Stichting Verenigingsgebouw Genemuiden opgericht, waarna de bouw van de originele Overtoom in 1969 compleet was. Vanuit de gemeenschap was er namelijk vraag naar een ruimte voor het verenigingsleven, binnensport en cultuur. Een groot aantal besturen van allerlei verenigingen en clubs sloeg de handen ineen en het resultaat was d'Overtoom! Het verenigingsleven bloeide en groeide; momenteel maken meer dan 50 clubs en verenigingen gebruik van de zalen in d'Overtoom! Wij vinden het belangrijk dat er voor elk wat wils is, het gebouw is voor iedereen! Loop eens binnen; wij zijn alle werkdagen geopend en vanaf 18.00 bent u welkom in onze gezellige kantine. Heeft u een idee voor een evenement of activiteit; We horen het graag, want d'Overtoom staat voor verbinden!