CultCafé: Albert en Jeroen

15-09-2020 Over docu's, foto's, muziek en reizen.

CultCafé: Albert en Jeroen
24 september kunnen we u uitnodigen voor een inspirerende avond vol kunst en cultuur. We hebben namelijk Jan Blei weer bereidt gevonden deze avond uw host te zijn voor het 7e CultCafé in de Overtoom!

Gasten zijn Albert Brunsting en Jeroen van Herwijnen. Albert is vakfotograaf, avonturier en zanger van de band Van Lunteren. Al meer dan 40 jaar struint Albert stad en land af, van South-Carolina tot Ruinerwold, voor het vastleggen van bijvoorbeeld popconcerten en hightech bedrijvigheid maar ook voor intieme inkijkjes op het platteland. Onlangs is er een prachtig boek verschenen met zijn mooiste werken. Albert vertelt graag over zijn verre reizen en bijzondere ontmoetingen. Ook zal een selectie van zijn werk te bewonderen zijn tijdens deze avond, middels een expositie, die maar liefst 10 weken in Genemuiden mag blijven.

Jeroen van Herwijnen, u kent zijn naam misschien nog niet, maar zijn werk vast en zeker wel! Hij is namelijk de man die bij mensen aanklopt om ‘de dag door te nemen’, in -jawel- Man Bijt Hond! Ook is hij verantwoordelijk voor de spraakmakende EO serie ‘Typisch..’, die niet alleen van ons eigen Zwartewaterland is gemaakt, maar ook van bijvoorbeeld Dwingeloo. Prachtige stukjes dagelijks leven van gewone mensen zoals u en ik, soms herkenbaar, maar vaak ook niet.

Wanneer: Donderdag 24 september
Hoe laat: Zaal open vanaf 19.30, aanvang om 20.00
Waar: Kantine/café in d’ Overtoom
Entree: Gratis

Vanwege Coronamaatregelen zijn we verbonden aan een maximaal aantal bezoekers. Vandaar dat we adviseren te  reserveren via info@overtoom-genemuiden.nl. Uiteraard zijn de RIVM maatregelen omtrent COVID-19 ook in d’ Overtoom van kracht.

Het CultCafé wordt mede mogelijk gemaakt door Genemuiden Actueel, SCEG en Bibliotheek Zwartewaterland.

NIEUWSOVERZICHT →

Activiteiten in beeld → Uitgelichte albums

WELKOM IN D'OVERTOOM

Welkom in het oudste Kulturhus van Nederland! Al in 1968 werd Stichting Verenigingsgebouw Genemuiden opgericht, waarna de bouw van de originele Overtoom in 1969 compleet was. Vanuit de gemeenschap was er namelijk vraag naar een ruimte voor het verenigingsleven, binnensport en cultuur. Een groot aantal besturen van allerlei verenigingen en clubs sloeg de handen ineen en het resultaat was d'Overtoom! Het verenigingsleven bloeide en groeide; momenteel maken meer dan 50 clubs en verenigingen gebruik van de zalen in d'Overtoom! Wij vinden het belangrijk dat er voor elk wat wils is, het gebouw is voor iedereen! Loop eens binnen; wij zijn alle werkdagen geopend en vanaf 18.00 bent u welkom in onze gezellige kantine. Heeft u een idee voor een evenement of activiteit; We horen het graag, want d'Overtoom staat voor verbinden!