d'Overtoom

Het gebouw d'Overtoom is eigendom van de Stichting Verenigingsgebouw Genemuiden.
Het bestuur van de stichting is per december 2018, als volgt samengesteld:

Functie                               Naam                           Tel Email                                               
Voorzitter C. Boender 0637563001 c.boender@overtoom-genemuiden.nl 
Secretaris Functie vacant  

 

Penningmeester D. Klaver 0383030405

d.klaver@overtoom-genemuiden.nl

Alg. bestuurslid D. Beens 0637611384 d.beens@overtoom-genemuiden.nl
Alg. bestuurslid G. Pol    g.pol@overtoom-genemuiden.nl
Financiële zaken      
Facturering, administratie J. Tuinman 0383854662 facturen@overtoom-genemuiden.nl
Beheer     info@overtoom-genemuiden.nl 
  Eddy Beens 0383854662 eddy@overtoom-genemuiden.nl 
  Jack Tuinman 0383854662

jack@overtoom-genemuiden.nl

Overleg met het bestuur kan ook plaatsvinden tijdens de bestuursvergaderingen. Graag van te voren melden bij de secretaris, die dan de agenda aanpast. Het bestuur vergadert in het seizoen 2022-2023 op maandag om 20.00 uur in d' Overtoom op: 

8 april 2024
13 mei 2024
24 juni 2024
   
   
   


HISTORIE
In 1969 werd de Stichting Verenigingsgebouw Genemuiden opgericht. Er waren toen in Genemuiden geen goede voorzieningen voor culturele bijenkomsten en binnensportactiviteiten. Een groot aantal besturen van allerlei verenigingen en clubs, sloeg de handen ineen en het resultaat was d’Overtoom: een multifunctioneel gebouw dat voorzag in de grote accomodatiebe-hoefte in Genemuiden. Zonder overdrijving kan gesteld worden dat d’Overtoom het eerste Kulturhus was in Nederland!
De naam 'Overtoom' komt van een in het verleden bij Genemuiden gebruikte scheepvaartvoorziening. Met een overtoom worden schepen over een dijk gezet: het is dus een verbindingsmiddel en daarom was de naam zeer geschikt voor het nieuwe verenigingsgebouw.

Het eerste Overtoom-gebouw (1969) was een ontwerp van architectenbureau Ruiter uit Genemuiden. In de loop der jaren werd d’Overtoom een aantal keren verbouwd en uitgebreid en daarom is het ontwerp van 1969  in de huidige uitwendige vorm niet meer terug te vinden. Binnen in het gebouw herkennen 'Overtomers van het eerste uur' nog wel onderdelen van de oorspronkelijke indeling. 
Het verenigingsleven bloeide en groeide: momenteel maken meer dan 50 clubs en verenigingen gebruik van de zalen in d'Overtoom. Zie hier onze leden en sponsoren, zonder hen geen Overtoom!

Activiteiten in beeld → Uitgelichte albums

WELKOM IN D'OVERTOOM

Welkom in het oudste Kulturhus van Nederland! Al in 1968 werd Stichting Verenigingsgebouw Genemuiden opgericht, waarna de bouw van de originele Overtoom in 1969 compleet was. Vanuit de gemeenschap was er namelijk vraag naar een ruimte voor het verenigingsleven, binnensport en cultuur. Een groot aantal besturen van allerlei verenigingen en clubs sloeg de handen ineen en het resultaat was d'Overtoom! Het verenigingsleven bloeide en groeide; momenteel maken meer dan 50 clubs en verenigingen gebruik van de zalen in d'Overtoom! Wij vinden het belangrijk dat er voor elk wat wils is, het gebouw is voor iedereen! Loop eens binnen; wij zijn alle werkdagen geopend en vanaf 18.00 bent u welkom in onze gezellige kantine. Heeft u een idee voor een evenement of activiteit; We horen het graag, want d'Overtoom staat voor verbinden!