Cult Cafe met Bas Haring

Datum 15-02-2024
Tijd 20:00 uur
Plaats Podiumzaal

 

Bas Haring

 

 

Kunstmatige intelligentie maakt ons leven een stuk gemakkelijker, maar het is ook spannend. Want wat staat ons allemaal te wachten? Hoe zou het voelen wanneer er apparaten bestaan die slimmer zijn dan mensen? En zijn die machines dan werkelijk intelligent?

Deze vragen en meer komen aan bod tijdens deze lezing van Bas Haring, waarin in heldere taal wordt uitgelegd wat kunstmatige intelligentie eigenlijk is. Kortom: een lezing voor oud en jong.

Bas Haring is o.a. bekend van het programma Proefkonijnen, een populairwetenschappelijk televisieprogramma dat tot 2020 werd uitgezonden door de NPO. Hij is filosoof en gepromoveerd in kunstmatige intelligentie aan de Universiteit van Leiden. Hij probeert wetenschap en filosofie op een frisse, maar goede manier uit te leggen aan jan en alleman.

Bas Haring is naast filosoof en wetenschapper, ook schrijver van kinderboeken, columnist en tv-presentator. In 2016 werd aan hem de Duidelijktaalprijs toegekend. Voor verdere info zie www. basharing.com.

meer agenda →

Activiteiten in beeld → Uitgelichte albums

WELKOM IN D'OVERTOOM

Welkom in het oudste Kulturhus van Nederland! Al in 1968 werd Stichting Verenigingsgebouw Genemuiden opgericht, waarna de bouw van de originele Overtoom in 1969 compleet was. Vanuit de gemeenschap was er namelijk vraag naar een ruimte voor het verenigingsleven, binnensport en cultuur. Een groot aantal besturen van allerlei verenigingen en clubs sloeg de handen ineen en het resultaat was d'Overtoom! Het verenigingsleven bloeide en groeide; momenteel maken meer dan 50 clubs en verenigingen gebruik van de zalen in d'Overtoom! Wij vinden het belangrijk dat er voor elk wat wils is, het gebouw is voor iedereen! Loop eens binnen; wij zijn alle werkdagen geopend en vanaf 18.00 bent u welkom in onze gezellige kantine. Heeft u een idee voor een evenement of activiteit; We horen het graag, want d'Overtoom staat voor verbinden!