SCEG's Jamsessie

Datum 28-03-2020
Tijd 19:00 uur
Plaats Podiumzaal

Jamsessie staat alweer in de steigers!

Op 28 maart 2020 staat de vijfde editie van de Jamsessie gepland. Dat lijkt nog een heel eind weg, maar toch is SCEG alweer druk in de weer om ook deze avond weer zoveel mogelijk plaatselijk talent een podium te bieden. Het lijkt daarbij wel of de bron van talent elk jaar overvloediger blijft vloeien. Bij de 2019 editie was het daardoor al middernacht geweest voordat de laatste tonen wegstierven en de laatste gitaar in de koffer werd gepakt.
Natuurlijk is het fantastisch dat er steeds zoveel animo is voor dit muziekfestijn, maar het dwingt de organisatie wel tot het stellen van een paar duidelijke regels. Allereerst is er een maximum aan het aantal nummers dat door een artiest of groep naar voren kan worden gebracht. Dat maximum is vier, waarbij de organisatie zich het recht voorbehoudt, als het aantal aanmeldingen daar aanleiding toe geeft, om dat terug te brengen tot drie. In beginsel kan het totaal aantal nummers dat ten gehore wordt gebracht niet groter zijn dan 36. Bij dat aantal wordt het echt weer nachtwerk. Maar dat betekent ook: vol = vol. Ook bij voorgaande edities is het voorgekomen dat voor deelnemers, die zich in een laat stadium aanmeldden, geen ruimte meer was in het programma. Het moment van aanmelden kan daarom bepalend zijn voor meedoen of een plaats op de wachtlijst.
Iedereen die wil meedoen is welkom; wel moet je in principe voor je eigen begeleiders zorgen. Als dat echt niet lukt wil de organisatie wel met je meedenken (en er zijn altijd wel een paar geroutineerde sessiemuzikanten die dan wat voor je kunnen betekenen). Het zou mooi zijn als we dit jaar zouden worden verrast door wat nieuwe muziekstijlen en –instrumenten. De gitaar is vast weer heel prominent aanwezig, maar ook plaatsgenoten die een heel ander instrument bespelen worden uitgedaagd hun talent met anderen te delen tijdens de Jamsessie. Dus fluitisten, blazers of percussionisten, grijp je kans!!!
Het aanmelden kan bij Wout Bekendam, zelf een deelnemer van het eerste uur, door te mailen naar: woutbekendam@outlook.com of bij Stephanie van Dalfzen s_dalfzen@hotmail.com

De organisatie is er van overtuigd ook dit jaar weer voor een heel gevarieerd en aansprekend aanbod te kunnen zorgen. De voorzaal van d’Overtoom zal op 28 maart weer worden omgetoverd in een podium waar de fine fleur van de Genemuider muzikanten te bewonderen zal zijn.

Houd vanaf nu de (sociale) media in de gaten voor aanvullend nieuws over de Jamsessie 2020.

meer agenda →

Activiteiten in beeld → Uitgelichte albums

WELKOM IN D'OVERTOOM

Welkom in het oudste Kulturhus van Nederland! Al in 1968 werd Stichting Verenigingsgebouw Genemuiden opgericht, waarna de bouw van de originele Overtoom in 1969 compleet was. Vanuit de gemeenschap was er namelijk vraag naar een ruimte voor het verenigingsleven, binnensport en cultuur. Een groot aantal besturen van allerlei verenigingen en clubs sloeg de handen ineen en het resultaat was d'Overtoom! Het verenigingsleven bloeide en groeide; momenteel maken meer dan 50 clubs en verenigingen gebruik van de zalen in d'Overtoom! Wij vinden het belangrijk dat er voor elk wat wils is, het gebouw is voor iedereen! Loop eens binnen; wij zijn alle werkdagen geopend en vanaf 18.00 bent u welkom in onze gezellige kantine. Heeft u een idee voor een evenement of activiteit; We horen het graag, want d'Overtoom staat voor verbinden!