CultCafé: Bezetting/bevrijding

25-02-2020 Uitgesteld, nieuwe datum volgt.

Dit CultCafé zal voornamelijk gaan over het leven en werk van Philip Mechanicus, journalist ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Philip wordt opgepakt en eindigt in Auschwitz-Birkenau, maar verblijft daarvoor bijna 1,5 jaar in Kamp Westerbork, waar hij nauwgezet een dagboek bijhoudt. Journalist Koert Broersma publiceerde in '93 een portret van Philip Mechanicus, onder de titel 'Buigen onder de storm'. In 2019 verscheen een geheel herziene en aangevulde editie van dit boek. Koert Broersma kan prachtig vertellen, we hadden hem al eens eerder te gast!

We hebben Jan Blei wederom bereidt gevonden om uw gastheer en presentator te zijn, hier zijn we erg blij mee ???? We sluiten de avond af met filmbeelden van onze regio ten tijde van de bezetting en bevrijding.

Welkom op deze bijzonder indrukwekkende avond, ook namens Koert, Jan, de SCEG, Genemuiden Actueel en Gemeente- en Bibliotheek Zwartewaterland.

NIEUWSOVERZICHT →

Activiteiten in beeld → Uitgelichte albums

WELKOM IN D'OVERTOOM

Welkom in het oudste Kulturhus van Nederland! Al in 1968 werd Stichting Verenigingsgebouw Genemuiden opgericht, waarna de bouw van de originele Overtoom in 1969 compleet was. Vanuit de gemeenschap was er namelijk vraag naar een ruimte voor het verenigingsleven, binnensport en cultuur. Een groot aantal besturen van allerlei verenigingen en clubs sloeg de handen ineen en het resultaat was d'Overtoom! Het verenigingsleven bloeide en groeide; momenteel maken meer dan 50 clubs en verenigingen gebruik van de zalen in d'Overtoom! Wij vinden het belangrijk dat er voor elk wat wils is, het gebouw is voor iedereen! Loop eens binnen; wij zijn alle werkdagen geopend en vanaf 18.00 bent u welkom in onze gezellige kantine. Heeft u een idee voor een evenement of activiteit; We horen het graag, want d'Overtoom staat voor verbinden!