De Gezonde Kantine

29-03-2023

De Gezondere Kantine


Verenigings gebouw d'Overtoom vindt het belangrijk dat de mensen die komen sporten zich in een gezonde sportomgeving kunnen bewegen. Een omgeving waar je lekker en gezond kunt eten en drinken, waar bewust wordt omgegaan met alcohol, de locatie rookvrij is en waar het goede voorbeeld wordt gegeven als het gaat om gezond gedrag. Verenegings gebouw d'Overtoom is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen en de volwassenen die hen omringen.

Om bovenstaande visie te realiseren richten we ons op drie thema’s:

Gezondere eetomgeving
We hebben een gezonder aanbod en presenteren dit aantrekkelijk en opvallend. Op deze manier bieden we voor iedereen binnen d'Overtoom en aan onze gasten een lekkere keuze aan.

We doen dit volgens de Richtlijn Eetomgevingen( richtlijn gezonde-eetomgeving) die zijn opgesteld door het Voedingscentrum

- Ons aanbod passen we stap voor stap aan richting meer Schijf van Vijf producten

- We presenteren gezondere en duurzamere keuzes aantrekkelijk en opvallend

- Water is altijd beschikbaar

- We zorgendat er steeds meer voor ons drinken aan de eisen van een gezondere keuze voldoet

 

Rookvrij
Ons rookvrij-beleid is als volgt:
Verenigings gebouw d'Overtoom is rookvrij  (voor zowel tabak als e-sigaret of aanverwanten).

 

Alcoholbeleid en sportverenigingen

We hebben een verantwoord alcholbeleid.

We doen dit volgens de “richtlijnen-alcoholbeleid-sportverenigingen” die zijn opgesteld door NOC*NSF ism Trimbos, Team:Fit, Stichting Jeugd en Alcohol en de koepel van de Nederlandse brouwers.

- naleving drank en horecawet

- we geven het goede voorbeeld

- aanbod en zichtbaarheid

- sfeer en veiligheid

NIEUWSOVERZICHT →

Activiteiten in beeld → Uitgelichte albums

WELKOM IN D'OVERTOOM

Welkom in het oudste Kulturhus van Nederland! Al in 1968 werd Stichting Verenigingsgebouw Genemuiden opgericht, waarna de bouw van de originele Overtoom in 1969 compleet was. Vanuit de gemeenschap was er namelijk vraag naar een ruimte voor het verenigingsleven, binnensport en cultuur. Een groot aantal besturen van allerlei verenigingen en clubs sloeg de handen ineen en het resultaat was d'Overtoom! Het verenigingsleven bloeide en groeide; momenteel maken meer dan 50 clubs en verenigingen gebruik van de zalen in d'Overtoom! Wij vinden het belangrijk dat er voor elk wat wils is, het gebouw is voor iedereen! Loop eens binnen; wij zijn alle werkdagen geopend en vanaf 18.00 bent u welkom in onze gezellige kantine. Heeft u een idee voor een evenement of activiteit; We horen het graag, want d'Overtoom staat voor verbinden!